Menu

Get Socialize

Za podršku početnicima u poslovanju obezbijeđeno oko 90 000 KM

18.10.2019 985 47 Nema komentara

Description

Gradska uprava Gradiške objavila je do 25. oktobra 2019. godine Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava iz Programa podsticaja ekonomskom razvoju i zapošljavanju u partnerstvu sa MEG projektom, kroz finansijsku podršku početnicima u poslovanju.

„Ovogodišnjim Budžetom su za ovaj program planirana sredstva u iznosu od 50 000 KM. MEG projekat sufinansira realizaciju ovog programa sa 25 000 franaka, tako da ukupna sredstva za podsticaj iznose oko 90 000 KM“, ističe Danilo Šobot, šef Odsjeka za privredu i preduzetništvo. Napominje da privredna društva i preduzetnici, koji su registrovani u 2018. godini sa sjedištem u Gradišci, mogu, u okviru ovog projekta, planirati aktivnosti u vrijednosti do 40 000 KM. Maksimalan iznos odobrenih sredstava po korisniku je 20 000 KM, a minimalno učešće korisnika vlastitim finansijskim sredstvima je 20 %, od ukupnog iznosa troškova ulaganja koja se podstiču ovim programom.

Zainteresovani korisnici prijave na pomenuti javni poziv mogu predati lično, u prostorijama Gradske uprave ili poštom, a pored opštih uslova, korisnici bi trebalo da prilože i prateću dokumentaciju sadržanu u tekstu Javnog poziva i obrascu prijave koji se može preuzeti na internet stranici Gradske uprave.

Aktivnosti koje se podstiču ovim Programom su nabavka građevinskog materijala za dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju već postojećeg proizvodnog prostora i nabavka nove opreme.

Zainteresovani korisnici se mogu obratiti i Razvojnoj agenciji Gradiške prilikom popunjavanja prijave za navedeni Javni poziv, a usluge će im Agencija pružiti besplatno.

Budžetom Grada za 2019. godinu izdvojena su sredstva za realizaciju tri programa kojima se direktno podstiču poljoprivrednici, privrednici i preduzetnici.

Osim ovog programa, ranije je realizovan sličan program dodjele sredstava  privrednim društvima i preduzetnicima koji su svoju djelatnost registrovali do 31.12 2017. godine.

Uncategorized