Menu

Get Socialize

Zajednička ulaganja u duhovnu obnovu i izgradnju

03.01.2020 340 8 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić upriličio je prijem za sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve na čelu sa arhijerejskim namjesnikom gradiškim Gojkom Slijepčevićem.

Zajednička je konstatacija da lokalna uprava i Srpska pravoslavna crkva imaju odličnu saradnju.

„Međutim, saradnja i sa Katoličkom crkvom i Islamskom vjerskom zajednicom je također izuzetno kvalitetna i naš odnos prema vjerskim različitostima sa zajedničkom  željom da razvijamo Gradišku je primjer za mnoge u regionu“, naglašava gradonačelnik Zoran Adćžić.

Kroz mnoge projekte, Gradska uprava podržava obnovu i izgradnju pravoslavnih crkvi i vjerskih objekata na području Gradiške, rečeno je na prijemu.

„Prije svega podržali smo obnovu centralnog hrama, koji nije samo ponos Gradiške već i Republike Srpske, gdje se radi kapitalna rekonstrukcija, pomogli smo i završetak hrama u Drageljima, početak izgradnje pravoslavne crkve u Vrbaškoj“,navodi gradonačelnik Adžić.

„Arhijerejsko namjesništvo gradiško cijeni podršku i razumijevanje za mnoge aktivnosti koje provodi Srpska pravoslavna crkva na području Gradiške“, ističe protojerej stavrofor Gojko Slijepčević.

Većina parohijskih hramova, ali i pratećih vjerskih objekata, zahtijevaju ulaganja, ali najveći zadatak je svakako obnova centralnog hrama Pokrova presvete bogorodice. Protojerej stavrofor Gojko Slijepčević ističe da su u prošloj godini urađeni vrlo zahtijevni poslovi: završena je obnova krovne konstrukcije, postavljanje štokovane fasade i ukrasnih segmenata, od marta će biti nastavljeni poslovi na uređenju spoljašnjosti, a zatim i radovi u unutrašnjosti hrama.

Gradonačelnik i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve sa tradicionalnog prijema uputili su sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti čestitke povodom najradosnijeg pravoslavnog praznika Božića.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!