Menu

Get Socialize

Zaključeni ugovori o realizaciji infrastrukturnih radova u iznosu od oko milion KM

22.09.2020 485 14 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovore sa izvođačima o realizaciji nekoliko projekata  na infrastrukturnom uređenju, najvećim dijelom u samom gradskom području.

Poslovi su vrijedni više od million konvertibilnih maraka, a planirano je da svi radovi, u zavisnosti od projekta, budu završeni u periodu od jednog do tri mjeseca.

„U gradskoj zoni želimo urediti parking prostore, onaj između ulica Vidovdanska, Kozarskih brigada, Nikole Tesle i Mis A.P. Irbi, zatim prostor između ulica M.G. Nikolajeviča i Mihajla Pupina, parking iza zgrade Pošte, te parking prostore na Senjaku, sa lijeve i desne strane Vidovdanske ulice, te modernizovati ulicu Braće Čubrilovića“, precizira gradonačelnik Zoran Adžić. Izvođenje ovih radova povjereno je preduzeću „Hidrokop“ iz Banjaluke.

Sa privrednim subjektom „Zoki“ iz Gradiške zaključen je ugovor o izvođenju radova na prostoru glavnog gradskog trga, gdje je predviđeno popločavanje, uređivanje parking prostora i saniranje ulice Mladena Stojanovića. „Želimo da ovaj prostor uredimo i privedemo namjeni do konačnog rješenja o dislociranju zgrade Suda“, ističe gradonačelnik Adžić, navodeći da se o tome vode pregovori sa Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH.

Gradiškom preduzeću „Vodovod“ povjeren je posao na izvođenju radova u okviru projekta „Integrisana vodovodna infrastruktura – Gradiška istok.  „Grant sredstvima u iznosu od 85 000 KM i budžetskim sredstvima, ovim projektom ćemo obezbijediti vodosnabdijevanje za socijalno osjetljive kategorije u području gdje su nastanjene porodice poginulih boraca, ali i obezbijediti vodovodnu infrastrukturu, kako bismo omogućili gradnju stambeno-poslovnih objekata na širem prostoru, u blizini bazena“, pojašnjava Adžić.

Osim projekata koji se realizuju na gradskom području, gradonačelnik je sa preduzećem „Kozara putevi“ iz Banjaluke zaključio i ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju puta Jablanica – Sjeverovci.  Gradonačelnik ističe značaj asfaltiranja ove pune komunikacije, posebno za za stanovništvo koje živi u rubnim područjima dviju lokalnih uprava – Gradiške i Kozarske Dubice.

Izvođači radova ističu da su spremni ući u realizaciju poslova i ispoštovati propisane rokove.

Uncategorized