Menu

Get Socialize

Završen šahovski turnir za penzionere

16.07.2018 779 11 Nema komentara

Description

U Novoj Topoli kod Gradiške održan je tradicionalni turnir u šahu za penzionere. Učestovalo je 20 šahista. Jedan od njih bio je Boro Petrović iz Gradiške, koji nije propustio nijedan turnir do sada.

„Učestvujem svake godine jer volim šah i smatram da je plemenit. Nama penzionerima nije stalo do novčanih nagrada i pobjede, bitno je samo druženje“, kaže Petrović.

Jovanka Stojčević jedina je dama koja, takođe, redovno učestvuje na šahovskim turnirima. Ovu igru je zavoljela u ranom djetinjstvu. Poziva i druge žene da joj se pridruže.

„Jedina sam žena u Gradišci koja igra šah. Izazov je igrati sa muškim takmičarima, ali ja volim šah i nije mi stalo do pobjede“, priča Stojevićeva.

Dvodnevni turnir u šahu Udruženje penzionera opštine Gradiška organizuje svake godine. Ovoga puta domaćin turnira bilo je Udurženje iz Nove Topole, koje broji oko 950 penzionera.

„Svi učesnici su sa područja Gradiške i većina njih učestvuje već par godina, prvenstveno radi zabave i druženja“, istakao je Mihajlo Despotović, predsjednik Mjesnog odbora Udruženja penzionera Nova Topola.

Turnir u šahu protekao je u fer i korektnoj igri, ističe fide šahovski sudija Nemanja

„Treba istaknuti da prvoplasirani takmičar stiče pravo učešća na Prvenstvu penzionera RS koje će biti održano u septembru u Banji Vrućici“, rekao je Šipka.

Prvo mjesto na šahovskom turniru u Novoj Topoli osvojio je penzioner Nenad Latinčić. On je nagrađen sa 120 KM. Drugo mjesto i 100 KM pripalo je Goranu Lendiću, a treće mjesto i nagradu od 80 KM osvojio je Milovan Nikolić.

Nagrada je uručena i Jovanki Stojčević, kao jedinoj ženi na turniru.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!