Menu

Get Socialize

Završena 16. likovna kolonija: 11 slikara naslikalo 28 dijela

31.08.2018 564 12 Nema komentara

Description

Još jedna gradiška Likovna kolonija je uspješno završena. U proteklih šest dana, u prirodnom ambijentu Jezera u Lamincima, 11 slikara naslikalo je 28 umjetničkih dijela. Osim domaćih, učestovali su i umjetnici iz Banjaluke, Prijedora i Bihaća.

Učesnici, ali organizatori iz Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška, zadovoljni su kako je protekla 16. likovna kolonija.

„Kolege slikari su zadovoljni, u ovom ambijentu pronašli su inspiraciju za svoja djela. Sve je dobro proteklo, te je i ova likovna kolonija uspješno privredena kraju“, rekao je Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika opštine Gradiška.

Podršku 16. likovnoj koloniji dale su javne ustanove Kulturni centar i Zavičajni muzej, a pokrovitelj je bila Opština Gradiška. Načelnik Zoran Adžić poručuje da će Lokalna uprava i ubuduće podržavati ovakve događaje, te da će se zalagati da gradiška Likovna kolonija dobije međunardni karakter.

“Ove likovne kolonije postaju brend Gradiške. Mi ćemo se truditi da ovo postane međunarodna kolonija, da nam ovdje dođu i umjetnici iz drugih zemalja i stvaraju svoja djela”, istakao je Adžić.

Djela nastala u okviru 16., ali i svih prethodnih gradiških likovnih kolonija biće sačuvana u depou u Kulturnom centru, koji je trenutno u pripremi. Takođe, u planu je i izrada kataloga u kojem će biti predstavljena djela sa ovogodišnje kolonije biće predstavljena i u katalogu.

  1. 16. gradiška likovna kolonija organizovana je u okviru “Gradiškog ljeta” i posljednja je u nizu događaja koji su bili dio ove manifestacije.
Kultura