Menu

Get Socialize

Završena Gradska liga u kuglanju

23.07.2019 651 25 Nema komentara

Description

Trijumfom ekipe Peradarstvo Kecman završena je Gradska liga u kuglanju za 2019. godinu. Peradari su u finalu, teže nego što rezultat pokazuje, savladali Posavinu 5:1 i na taj način opravdali ulogu favorita.

„Realno smo imali najbolju ekipu. Čitavo vrijeme smo bili prvi, doživjeli smo samo jedan poraz kada nisu igrali naši najbolji igrači. U finalu je bilo neizvjesno do kraja, iako to rezultat ne pokazuje. Čestitam protivnicima na dobroj igri i organizatoru na dobrom takmičenju koje je još  jedan dokaz da u Gradišci ljudi vole kuglanje“, rekao je Zoran Kecman, član pobjedničke ekipe.

Ove godine prvi put nije odigrana utakmica za treće mjesto, te su bronzane medalje dobili poraženi polufinalisti Oldtajmersi i Moćni rendžeri. Dalibor Tatić je igrač koji je ostvario najbolji rezultat takmičenja, 623 oborena čunja, dok je Nemanja Galić najbolji igrač turnira.

Kuglaški klub Kozara organizuje Gradsku ligu od 2010. godine. Ekipe čine rekreativci i aktivni kuglaši i broje do deset članova iako pravo nastupa imaju samo četiri kuglaša. Ove godine učešće u Gradskoj ligi uzelo je sedam ekipa.

„Ove godine smo imali nešto manje ekipa, sedam, sa oko sedamdeset takmičara. Razlog leži u tome što smo kasnili s ovim takmičenjem, jer je kalendar kuglaškog saveza bio dosta zgusnut. Imali smo učesnike na svjetskom prvenstvu i željeli smo i njih sačekati. U ovom izdanju Gradske lige nastupilo je osam kuglaša koji su bili na svjetskom prvenstvu“, rekao je Darko Lacković iz kuglaškog kluba Kozara.

Završetkom Gradske lige završila je i sezona 2018/2019 za gradiške kuglaše. Odmor, ipak, neće potrajati, jer pripreme za narednu takmičarsku sezonu počinju već za petnaestak dana.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!