Menu

Get Socialize

Završena obuka za pripremu i provođenje projekata u Gradišci

04.12.2020 969 38 Nema komentara

Description

U Gradišci je završena trodnevna obuka u oblasti pripreme i provođenja projekata za predstavnike razvojne agencije I lokalne samouprave koju je organizovala Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Gradiška.

Obuka je podrazumijevala rad u grupama, na konkretnim projektnim prijedlozima.

“Fokus obuke je da se predstavnici javnih institucija osposobe da identifikuju i pripreme razvojne projekte prema metodologiji koju zahtijeva najveći broj međunarodnih donatora i domaćih institucija. Kroz rad u grupama, na konkretnim projektnim prijedlozima, polaznici razrađuju plan aktivnosti i identifikuju sve elemente projekta, da bi na kraju obuke bili osposobljeni da rade na daljem njegovom razvoju“ kaže Marko Kakuća, iz Razvojne agencije Republike Srpske.

Obuku u Gradišci prošlo je 15 polaznika iz različitih institucija I javnih preduzeća. Jedan od učesnika je pripravnik Razvojne agencije Gradiška Dušan Ristić koji kaže da će mu stečeno znanje I iskustvo biti od koristi.

Iz Gradske uprave Gradiška zahvalili su se Razvojnoj agenciji RS što su prepoznali važnost i značaj pisanja samih projektnih aplikacija. Dodali su da je Gradiška prepoznatljiva po tome što je obezbjedila značajne izvore donatorskih sredstva posebno u posljednje četiri godine.

Razvoja agencija RS provodi obuke od 2015. godine.Do danas ovu obuku uspješno je završilo više od 360 polaznika iz 48 jedinica loklane samouprave.

Na osnovu anketiranja polaznika I institucija koji su prošli obuku do sada je  odobreno  14 projekata koji su rađeni tokom obuke čija je vrijednost oko 7,8 miliona KM.

Uncategorized