Menu

Get Socialize

Završeni izbori u Gradišci: Za članove savjeta mjesnih zajednica glasalo oko 17% birača

16.10.2017 328 25 Nema komentara

Description

Na izbore za članove savjeta mjesnih zajednica u opštini Gradiška, protekle nedjelje je izašlo  9 454 glasača, od 55 853 koliko ih ima na izvodu iz Centralnog biračkog spiska. To je nešto manje od 17 posto. „Uobičajen procenat izlaznosti“, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji dan kasnije, gdje vrijedno rade na prebrojavanju glasova i kontroli unosa podataka.

„Kod kandidata koji imaju isti broj glasova, moramo primijeniti određenu proceduru, a ona daje prednost osobama ženskog pola, a zatim mlađim osobama“, ističe Nada Živković, predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška i dodaje da na pojedinim mjestima imaju kandidate istog godišta, pa moraju gledati u mjesec rođenja. Do kraja dana ili eventualno sutra biće poznati i potvrđeni rezultati glasanja, a zatim će biti objavljeni na web stranici opštine Gradiška.

„Glasanje je na svim biračkim mjestima proteklo u redu“, tvrde u izbornoj komisiji. 15. oktobra, od 9.00 do 17.00 časova, građani su birali članove savjeta 56 mjesnih zajednica. Na biračkom spisku bilo je 610 kandidata.

Društvo