Menu

Get Socialize

“Zdravofest” po dvanaesti put organizovan u Gradišci

23.04.2019 855 16 Nema komentara

Description

Tradicionalno, po dvanaesti put, u Gradskom parku u Gradišci organizovan je Zdravofest – festival gastronomije i kulturne baštine. Ove godine, po prvi put povodom obilježavanja Dana grada.

Brojnim posjetiocima više od stotinu izlagača predstavilo je svoje domaće proizvode… od mesnih, mliječnih, pčelarskih, pekarskih proizvoda, do prirodne kozmetike i ručnih radova.

Zdravofest je upotpunio bogat kulturno-umjetnički program, a za veselu atmosferu pobrinuli su se i lokalni orkestri… Dobro raspoloženje vladalo je i među lovcima i ribolovcima koji su se tradicionalno takmičili za titulu Zlatnog kotlića Gradiške.

Pokrovitelj festivala “Zdravofest” je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, koji je naveo da ova manifestacija postaje zaštitni znak Gradiške, ali i regiona, što je prepoznala i Turistička organizacija Republike Srpske.

Iz Turističke organizacije Gradiška poručuju da se svake godine trude uvesti određene novine, kako bi ova manifestacija prerasla u regionalni sajam turizma i privrede.

Sa “Zdravofestom” će biti nastavljeno sutra, 24. aprila, u svadbenom salonu “Taxi bar” gdje će biti predstavljena gastro izložba zdrave i tradicionalne hrane, uz prigodan muzički program i etno izložbu.

Uncategorized