Menu

Get Socialize

Zdravstveni radnici održali štrajk upozorenja

19.09.2018 991 8 Nema komentara

Description

Nezadovoljstvo niskim primanjima natjeralo je zdravstvene radnike iz Gradiške na polučasovni štrajk upozorenja. Štrajk je organizovao Strukovni sindikat doktora medicine RS, a zdravstveni radnici saopštili su svoje zahtjeve.

„Radnici gradiške Bolnice i Doma zdravlja su se okupili kako bi tražili da nadležne institucije ispune njihove osnovne zahtjeve. Tražimo hitno povećanje kofeicijenta plate zdravstvenih radnika, koji je bio daleko veći do 2008. godine. Tražimo i izdvajanje toplog obroka i regresa iz osnovnih plata, redovnu uplatu prevoza i jubilarnih naknada, te redovnu uplatu plata, koje kasne po dva mjeseca“, naveo je  dr Dejan Pejić, predsjednik Podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine Gradiška.

Sa štrajka je poručeno da bi ispunjenje navedenih zahtjeva omogućilo bolji život zdravstvenih radnika u Gradišci i Republici Srpskoj. Nažalost, činjenica je da sve veći broj medicinara odlazi u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima.

„Ovo su neke osnovne mjere koje bi omogućile normalan život zdravstvenim radnicima. Mi puno radimo, nemamo mnogo slobodnog vremena i očekujemo normalan život“, istakao je Pejić.

Strukovni sindikat doktora medicine želi da sa Vladom RS održi  javni socijalni dijalog, s ciljem postizanja fer sporazuma, koji bi išao u korist zdravstvenim radnicima.

Društvo