Menu

Get Socialize

Zdravstveno osigurana sva lica do kraja marta

13.03.2020 708 12 Nema komentara

Description

Fond zdravstvenog osiguranja Republiek Srpske je, u skladu sa već donesenim mjerama Vlade RS, u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, donio odluku da do 31. Marta finansira zdravstvene usluge u javnim  zdravstvenim za sve građane, bez izuzetka – i osigurane i neosigurane. To znači da građani mogu da obave preglede u javnim zdravstvenim ustanovama, a da pri tome ne moraju da imaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu.

Fond je, zbog mjera predostrožnosti, kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije, donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama, kako se ne bi stvarale gužve i čekanja na ovjeru knjižica. Fond je već pripremio uputstvo za domove zdravlja i bolnice u kome je jasno naznačeno da do 31. Marta od građana ne traže ovjerene zdravstvene  knjižice, kako bi im pružili neophodnu zdravstvenu uslugu i da se ona pruža za sve građane(osigurane i neosigurane), a sve ove usluge će finansirati Fond.

To se odnosi i na one građane koji su ranije, po osnovu nezaposlenosti, bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje , a koji još nisu regulisali svoj status.

Iz FZO RS napominju da će ova privremena mjera trajati do kraja marta, a Fond će i dalje pratiti epidemiološke smjernice i uputstva nadležnih i u vezi s tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Takođe apeluju na sve građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično, kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu.

Sve informacije koje se tiču prava iz zdravstvenog osiguranja građani mogu da dobiju putem telefona.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!