Menu

Get Socialize

Zdravstveno stanje Vlade Borkovića mnogo bolje

23.10.2018 333 6 Nema komentara

Description

Vlado Borković iz Gradiške, koji boluje od tumora limfnih žlijezda, dobro reaguje na novu terapiju. Uskoro će primiti i šestu dozu, a stanje mu se značajno poboljšalo. Ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić zahvalan je svim dobrim ljudima koji su pomogli u prikupljanju sredstava za nastavak njegovog liječenja.

„Završio sam sa petom terapijom, uskoro idem na šestu. Prvog novembra moram na pregled na VMA u Beograd, tad ću imati više informacija. Obzirom na to da mi je rečeno da je ovo posljednja opcija za spas odlično djeluje. Za sada sam jako zadovoljan i dobro se osjećam. Dobio sam i nekoliko kilograma“, priča Vlado.

Vlado lijek nabavlja iz Hrvatske, jer nije dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine. Svake dvije sedmice prima novu dozu terapije, a ima ih ukupno 10.

„Zahvaljujući dobrim ljudima imaću dovoljno sredstava za sve terapije. Još jednom hvala svima“, poručio je Vlado.

Podsjetićemo da je OO Crvenog krsta Gradiška tokom avgusta pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Vladi Borkoviću, koji se već skoro šest godina bori sa opakom bolešću. Za njegovo liječenje nakon nešto više od mjesec dana prikupljene su 92 680 KM.

Posljednju dozu terapije Vlado bi trebao da primi oko Nove godine. Tada će se znati da li se bolest potpuno povukla.

 

Društvo