Menu

Get Socialize

Željka Cvijanović posjetila Gradišku

17.06.2020 960 10 Nema komentara

Description

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je Gradišku, te tom prilikom obišla preduzeće „Ela tekstil Kalcedoniju“, izgradnju vrtića u Brestovčini i Sportsku dvoranu „Servicijum“.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo preduzeće koje se nalazi u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli dobar primjer i rezultate saradnje lokalnog i republičkog nivoa sa stranim investitorima.

Rukovodstvo ovog preduzeća, koje trenutno zapošljava 381 radnika, zahvalilio se Republici Srpskoj i Gradišci na dobroj saradnji, pomoći i podršci koja im je pružena tokom poslovanja.

U infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli grad Gradiška je posljednje tri godine uložio oko 7, 5 miliona KM.“Obezbijedili smo 5 miliona svojih sredstava i 2,5 miliona grant sredstva“ rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

„Iz bužeta Predsjednika i Vlade RS obezbjeđena je podrška za brojne projekte u Gradišci“ rekla je Željka Cvijanović nakon obilaska vrtića u Brestovčini i Sportske dvorane „Servicijum“. Istakla je da su ovo važni kapitalni projekti koji se uspješno realizuju.

Radovi na izgradnji Sportske dvorane su pri kraju i trebali bi biti završeni za dva mjeseca.

„Izgradnja vrtića u Brestovčini trebala biti završena je u novembru, a kako napreduju radovi možda i ranije“ rekao je gradonačelnik Adžić. On je istakao da je vrtić površine 1700 kvadrata, kapaciteta 160 mjesta, te da će u sklopu ovog objekta biti i prostorije Mjesne zajednice Brestovčina. Vrijednost ove investicije je oko 2 300 000 KM.

Uncategorized