Menu

Get Socialize

Žene nisu lošiji vozači

07.03.2019 600 18 Nema komentara

Description

Decenijama je mjesto instruktora za vožnju bilo rezervisano isključivo za muškarce. Posljednih godina vrlo uspješno u ovaj, možemo slobodno reći  „muški“ svijet, probijaju se i žene, pa je predrasuda da su žene generalno lošiji vozači od muškaraca, ipak, samo predrasuda, koju su žene poput Bosiljke Štrbac srušile, jer ona radi kao instruktor vožnje u Gradišci.

“Ja sam u ovom od djetinjstva, jer moj otac je instruktor od 1974. godine, tako da sam zavoljela ovaj posao kojim se bavim tri godine. Postoje predrasude, ali danas je sve više žena koje se bave ovim poslom. Ljudi se iznenade ali su sve pozitivne rekacije. Ženama je mislim prijatnije što ih ja obučavam. Nekad je žena bolji vozač, nekad muškarac, a sve zavisi od osobe do osobe. Ovaj posao je težak i odgovoran ali i lijep” kaže Bosiljka Štrbac, instruktor vožnje.

Iako još uvijek postoje stereotipi da žene ne mogu obavljati  neke poslove jednako dobro kao pripadnici jačeg pola, žene su itekako pokazale da mogu, što se može vidjeti na primjeru Bosiljke Štrbac.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!