Menu

Get Socialize

Život na putevima prošle godine izgubilo 12 osoba

23.01.2020 403 13 Nema komentara

Description

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška tokom prošle godine dogodilo se 508 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na 2018. godinu smanjeno za 6,3 %. U prošloj godini smrtno je stradalo 12 lica što je duplo više u odnosu na 2018. godinu.

“Imali smo 151 sa posljedicama po lica, 9 sa smrtno stradalim licima, 29 sa teško povređenim licima,a 113 sa lakše povređenim licima. Sve nezgode osim onih sa smrtno stradalim licima su u opadanju, znači smanjen je broj svih nezgoda.Što se tiče strukture smrtno stradalih lica u prošloj godini stradala su četiri vozača, dva suvozača, tri putnika , jedan motociklista, biciklista I jedan pješak.Uglavnom su stradala lica mlađe životne dobi” rekao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije PU Gradiška.

Od početka ove godine do danas u saobraćajnim nezgodama smrtno su stradale dvije osobe. Najčešći uzroci svih nezgoda su neprilagođena brzina stanju i uslovima puta, strana kretanja i vožnja u alkoholisanom stanju.

Najviše saobraćajnih nezgoda tokom prošle godine dogodilo se u sezonama godišnjih odmora, u ljetnom i zimskom periodu. „Najveći broj nezgoda se dogodio na magistralnim putevima,a najugroženiji su pravci Gradiška Nova -Topola i takozvani kanal u Srpcu” ističe  načelnik Dejan Trifković. On je naglasio da su tokom 2019. godine učestvovali i sproveli niz preventivnih akcija, između ostalog devet republičkih, sedam regionalnih i 87 lokalnih akcija.

Pred kraj prošle godine promijenjen način rada policijskih službenika. Trifković kaže da nema više rutinskih kontrola te da u posljednje vrijeme nastoje da koriste i savremenu tehniku  radarski sistem i vozilo tzv.”presretač”. Tako će od 24. januara do 24. februara ove godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška biti pojačano kontrolisanje učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema “dual”. Iz Policijske uprave Gradiška pozivaju vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!