Menu

Get Socialize

ŽOK „Gradiška“ osvojio zlatnu medalju na novosadskom turniru

12.01.2018 850 51 Nema komentara

Description

Pionirska selekcija Ženskog odbojkaškog kluba „Gradiška“ osvojila je zlatnu medalju na Novogodišnjem međunarodnom festivalu odbojke u Novom Sadu.

Na tradicionalnom turniru, održanom od 4. do 6 januara,  učestovalo je 69 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, a odbojkašice iz Gradiške bile su jedine predstavnice RS.

„Naša selekcija, 2003. godište i mlađe, uzela je učešće na turniru. Pobjedili smo prvo „Proleter“ iz Zrenjanina i „Smeč“ iz Novog Sada, a izgubili smo od ekipe „Stara“. U četvrtfinalnoj grupi odnijeli smo sve tri pobjede i ušli u polufinale, gdje smo takođe pobjedili. U finalu smo igrali protiv favorita turnira, kluba „AS“ iz Beograda“, priča Đorđe Bulajić, predsjednik ŽOK „Gradiška“.

Gradiške odbojkašice dale su sve od sebe, i uz dobru igru u velikom finalu pobjedile su beogradski klub sa 2:0.

„Obzirom da je to jedan od najvećih turnira mlađih selekcija u bivšoj Jugoslaviji, mi smo prezadovoljni. Ovo je jedan od najvećih uspjeha i na području Gradiške kada su u pitanju mlađe grupe“, istakao je Bulajić.

„Ovo je bilo veliko iskustvo za mene, a značajan uspjeh za klub. Nadam se da ćemo osvojiti još medalja“, kaže Ana Ljepojević, iz ŽOK „Gradiška“.

U  ŽOK „Gradiška“ mogu se pohvaliti i izuzetno uspješnom proteklom godinom za sve selekcije.

„Seniorska ekipa ušla je u Prvu ligu RS, a sve ostale selekcije ušle su u drugi krug takmičenja“, ističe Đorđe Bulajić, predsjednik ŽOK „Gradiška“.

Pored navedenog, kapiten seniorske ekipe Maja Blagić izabrana je za najperspektivnijeg sportistu opštine Gradiška u 2017. godini.

„Presrećna sam. Za moj uspjeh zaslužni su i treneri i saigrači. Osvojila sam dosta nagrada na raznim takmičenjima. Nadam se da ćemo ostati u Prvoj ligi i da ćemo se za par godina plasirati u Premier ligu“, rekla je Blagićeva.

U ŽOK „Gradiška“ nadaju se još uspješnijoj 2018. godini. Cilj im je, ističu, da seniorke sadrže prvoligaški status, a mlađe kategorije da se plasiraju na finalne turnire.

Novosti