Menu

Get Socialize

Zvanično registrovan Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Gradišci

11.10.2019 631 17 Nema komentara

Description

U Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Gradišci, povodom Nedjelje djeteta, održano je okupljanje predstavnika Gradske uprave i nadležnih institucija. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa radom ovog centra i pogledaju izložbu. Tom prilikom, direktor Centra za socijalni rad Gradiška, Rade Cumbo, napomenuo je da je Dnevni centar 2. septembra zvanično registrovan.

„Usluge Dnevnog centra svakodnevno koristi 52 djece i omladine sa smetnjama u razvoju. Njih 17 korisnici su dnevnog smještaja, a 35 kroz projekat „Dugine boje“ dolazi na terapije logopedskog, psihološkog i defektološkog tretmana. Minimalni uslovi za osnivanje dnevnog centra su defektolog, socijalni radnik i radno-okupacioni terapeut. Ovdje u Dnevnom centru imamo master logopeda, dva socijalna radnika, radno-okupacionog terapeuta i domaćicu“, objasnio je Rade Cumbo, direktor Centra za socijalni rad Gradiška.

Gradska uprava Gradiška pruža značajnu podršku aktivnostima koje sprovodi Centar za socijalni rad.

„Za 2019. godinu, Gradska uprava je u budžetu planiral više od 3 300 000 KM. Pored toga, Gradska uprava podržava osam invalidnih organizacija, ne računajući organizacije iz boračke kategorije“, naveo je Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška.

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju je organizovan pri Centru za socijalni rad, te je jedini takve vrste u Republici Srpskoj, istakao je Cumbo, dodajući da ta činjenica predstavlja garanciju njegove dugotrajnosti.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!