Menu

Get Socialize

Boračka organizacija obilježila krsnu slavu – Mitrovdan

09.11.2020 933 33 Nema komentara

Description

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralno spomen obilježje poginulim borcima Odbrambeno otadžbinskog rata u Gradišci, Gradska Boračka organizacija obilježila je krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske -Mitrovdan.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je slavu ove godine obilježavaju na skromniji način zbog epidemiološke situacije, te da je u hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena sveta liturgija i pomen poginulim borcima.

“Nadamo se da ćemo sljedeće godine slaviti slavu kako smo navikli. Moramo biti uzor mlađima da se pridržavamo mjera” dodao je Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Gradiška Radomir Pjanić kaže da je značaj obilježavanja krsne slave Boračke organizacije nemjerljiv,  jer se tako održava tradicija i sjećanje na poginule borce.

Vijence na Centralno spomen obilježje poginulim borcima u Gradišci položili su predstavnici Grada Gradiška, Gradske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila i Udruženja ratnih vojnih invalida.

Uncategorized