Menu

Get Socialize
image

Polaznice ovladale tehnikom ukrašavanja jaja prirodnim voskom

27.04.2021 47 6 Nema komentara

Description

CKUD “Lepa Radić” Gradiška tradicionalno organizuje Vaskršnje dane u Kočićevu. Obzirom da i ove godine epidemija nije dozvolila da se organizuje smotra dječijeg folklora, Centralno KUD organizuje druge aktivnosti koje je moguće u ovim uslovima realizovati. U Društvenom domu u Krajišniku je održana radionica ukrašavanja jaja tradicionalnim načinom – šaranje prirodnim voskom.

25 članica Aktiva žena, te rekreativnih grupa CKUD-a, ukrasile su preko 300 jaja koja će kasnije biti i obojena, takođe, tradicionalnim načinima bojenja vaskršnjih jaja, prvenstveno u lukovini.

Iako se radi o zahtijevnoj tehnici, učesnice su vrlo brzo savladale ovaj nacin ukrasavanja, čime su pokazale svoju kreativnost. Na jajima su se našli vjerski motivi, florni i geometrijski oblici, folklorni motivi i drugo. Radionicu je vodila članica Aktiva, Darija Plotan, koja dugi niz godina ukrašava jaja ovom tehnikom.

“Pored navedene radionice, Aktiv žena CKUD-a će u narednom periodu za svoje članice organizovati i druge aktivnosti. Na ovaj način naše članice dobijaju priliku da kvalitetno iskoriste vrijeme i da budu društveno korisne, te da pomognu rad KUD-a“, ističe Dragana Stević, predsjednica Aktiva žena CKUD-a, pozivajući i druge da se uključe u grupu kako bi zajednički radili na ispunjavanju ciljeva KUD-a”, navela je Dragana Stević.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!