Menu

Get Socialize

Elektronske kartice umjesto zdravstvenih knjižica

18.08.2020 1034 9 Nema komentara

Description

U Bolnici Gradiška, domovima zdravlja Gradiška, Srbac i Kozarska Dubica od 17. avgusta počeo je da se  primjenjuje integrisani zdravstveni informacioni sistem. Osiguranici s područja ovih opština prvi će u Srpskoj dobiti elektronske kartice umjesto dosadašnjih zdravstvenih knjižica.

„Fond potpuno finansira ovaj projekat. To podrazumijeva upotrebu elektronske uputnice, recepta, kartona.To znači da ćemo u budućnosti sve imati u elektronskom obliku,što će olakšati način rada u našoj ustanovi“ rekao je Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška.

U Domu zdravlja Gradiška kažu da program ima mnoge prednosti i za ustanove a i same pacijente.Ustanove će imati kavlitetniji i brži pristup svakom pacijentu.

„Oni neće morati da dolaze da se naručuju, već sve mogu elektronski putem interneta. Kartice se neće morati ovjeravati i pacijenti će imati uvid u svoje kartone“ kaže Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

Od 17. Avgusta u filijalama Fonda zdravstvenog osiguranja osiguranici mogu podići elektronske kartice, ali to nije vremenski ograničeno. Dok to ne urade mogu koristiti svoje zdravstvene knjižice, kažu direktori zdravstvenih ustanova u Gradišci.Dodaju da će na samom početku rada ovog sistema biti određenih poteškoća.

Realizacijom projekta vrijednog 26 miliona maraka, ovaj način postupanja pri liječenju, do kraja godine, primjenjivaće svi građani Republie Srpske, te će umjesto umjesto dosadašnjih zdravstvenih knjižica imati elektronske kartice.

Uncategorized