Menu

Get Socialize

Gradiška teniserka spremna za Ameriku

28.11.2019 918 14 Nema komentara

Description

Mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške učestvovaće na najpretižnijem internacionalnom turniru za mlađe kategorije „Little Mo” koji se održava na Floridi. Takmičenje počinje 6. i trajaće do 11. decembra.

„Taj turnir je jedan od najvećih juniorskih turnira. Tamo dolaze djeca iz raznih država i tamo su svi najbolji igrači. Pokušaću da ostvarim dobar rezultat da Gradišku, RS i BiH prikažem u najboljem svjetlu“ kaže Tea Kovačević.

„Naša Tea je dobila poziv od velike korporacije koja organizuje čuveni turnir za mlađe kategorije. To je zaista prestižno takmičenje dolazi preko 2000 djece iz cijelog svijeta. Mi smo na to ponisni“ rekao je njen otac i trener Marko Kovačević.

Ova devetogodišnja djevojčica spremna je da na ovom takmičenju odmjeri snage sa najboljeom djecom u tenisu iz cijeloga svijeta. Ona naporno radi te je maksimalno posvećena svakodnevnim višečasovnim treninzima. Trenira šest sati na dan dva puta dnevno.

Prije odlaska u SAD Teu očekuje turnir u Zagrebu.To će joj biti 40. ove godine, nakon kojeg će kolekcije njenih medalja sigurno biti uvećana. Ima dosta turnira na kojima je osvojila prva mjesta.

Ova talentovana djevojčica iz Gradiške odlična je učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Vasa Čubrilović” I tenisom se bavi od četvrte godine. Njena želja je da bude najbolja u ovom sportu.

Uncategorized