Menu

Get Socialize

Hor „Lira” u novom sastavu

04.12.2018 2175 32 Nema komentara

Description

Pod dirigentskom palicom Mirjam Marković ponovo je u Gradišci počeo sa radom Gradski hor “Lira”.  Svoji nastupima hor će i dalje uljepšavati mnoge manifestacije, ali u nešto drugačijem sastavu. Pored ženskih članova, hor sada čine i muški članovi.

Gradski mješoviti hor se trenutno priprema za nastup na Svetosavskoj akademiji na kojoj će izvoditi ozbiljnije komopzicije. U planu im je da rade kompozicije različitih muzičkih žanrova.Tu će biti klasične, duhovne, etno, džez, zabavne i rok muzike.

„Pored toga što ćemo pokušati izvesti atraktivniji program, potrebno je da uvedemo i druge efekte koji su aktuelni. Radićemo kompozicije iz mjuzikla, filmske i neke aranžmane instrumentalnih kompozicija.Veliko intersovanje vlada za ova hor koji trenutno broji 48 članova“, kaže dirigent Mirjam Marković. Želja im je da se u narednom periodu hor omasovi i da im se pridruže novi članovi.

„Pozivamo sve zainteresovane i da se javi i što više muških članova. Primamo članove od petnaest godina pa nadalje, mogu da se jave u Kulturnom centru četvrtom od 19 do 21 čas kada održavamo probe“ rekla je Mirjam Marković, drigent Gradskog mješovitog hora „Lira“.

Gradski mješoviti hor „Lira“ i dalje će pokrivati sve manifestacije na području opštine, a u planu su im putovanja, gostujući koncerti te razmišljaju i o učešću na takmičenjima.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!