Menu

Get Socialize

Izvrsni rezultati učenika Tehničke škole iz opšteobrazovnih predmeta

17.03.2021 944 32 Nema komentara

Description

 Prvo mjesto na nedavno održanom regionalnom on-line takmičenju iz matematike osvojila su dva učenika ove škole, tehničari informacionih tehnologija Aljoša Blagojević i Marija Jovanić. Drugo mjesto iz fizike zauzeo je tehničar mehatronike Bojan Borković.

Zavidno znanje iz matematike pokazalo je još troje učenika ove škole,osvojivši dva druga i treće mjesto. „Kontinuiran rad i intenzivno zalaganje učenika na časovima matematike, siguran su putokaz prema uspjehu“, kaže profesor Zorica Stanivuk.

Na regionalnom takmičenju iz fizike, vrlo visoko je kotirao i učenik Bojan Borković,tehničar mehatronike, osvojivši drugo mjesto. „Imajući u vidu da se Bojan vrlo vješto izborio sa mnogim okolnostima koje mu,za razliku od drugih učesnika takmičenja,nisu išle na ruku, njegov uspjeh je još značajniji“,naglašava profesor fizike u ovoj školi Maja Golić, pojašnjavajući da su zadaci prilagođeni učenicima škola koje fiziku izučavaju četiri godine, za razliku od dvogodišnjeg izučavanja ovog predmeta u Tehničkoj školi.

 Uspjeh ovih učenika direktor škole Vlado Tomić doživljava još vrijednijim.“Rezultatima postignutim na ovim takmičenjima, pokazali smo da možemo parirati i iz opšteobrazovnih predmeta“, naglašava direktor Tomić.

Pred najuspješnijima je novi izazov. Imajući u vidu vremenska ograničenja tokom redovne i nemogućnost organizovanja dodatne nastave, učenici i profesori su svjesni da će u narednom periodu biti potrebno uložiti još više  truda na savladavanju složenijih zadataka, kakvi bi se mogli naći pred učesnicima predstojećeg republičkog takmičenja.

Novosti