Menu

Get Socialize

Karatista Slobodan Popadić najbolji sportista Gradiške za 2019.

17.12.2019 936 26 Nema komentara

Description

Karatista Slobodan Popadić je najbolji sportista Gradiške u 2019.  godini. Popadić je kao član reprezentacije BiH ove godine osvojio zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu, a sa Klubom borilačkih vještina „Niten“, treći put uzastopno, postao šampion Republike Srpske i BiH.

„Moram priznati da mi je velika čast što mi je pripalo ovo priznanje. Većinu tih rezultata sam ostvario sa svojim kata timom, u sastavu Jovo Selak, Kenan Vrbanjac i ja. Zahvalio bih se svojim kolegama. Nastavljam dalje trenirati karate a rezultati će doći sami“, rekao je Slobodan Popadić.

Po odluci žirija drugo mjesto pripalo je fudbaleru Jedinstva iz Žeravice Ognjenu Škoriću, a treće fudbaleru Kozare Nemanji Gavriću. Najbolji trener u 2019. godini je Boris Savić koji je „Jedinstvo“ vodio do titule šampiona Druge lige grupa Zapad i polufinala Kupa Republike Srpske. Klub borilačkih vještina „Niten“ najbolja je sportska ekipa Gradiške. Borci „Nitena“ ove godine su učestvovali na 18 takmičenja sa kojih su donijeli 190 medalja.

„Ova je bila jedna od najuspješnijih godina u istoriji kluba, koji postoji od 1996. godine, i mnogo nam znači za dalji rad. Već početkom sljedeće godine očekuje nas prvenstvo Republike Srpske za seniore, tako da nema odmora za nas“, navela je Nevena Kutić, član Kluba borilačkih vještina „Niten“.

Najperspektivniji sportisti Gradiške su teniserka Tea Kovačević i fudbaler Aleksa Raca.

„Ova nagrada mi puno znači i naredne godine želim da postanem najbolja i da se svi ponose sa mnom“, rekla je Tea.

„Nagrada mi puno znači i ponosan sam. Ništa od ovog ne bih postigao bez mojih saigrača, kluba i trenera, kojima bih se ovom prilikom zahvalio. Takođe, zahvaljujem se mojoj porodici koja mi je najveći oslonac u sportu i životu“, rekao je Aleksa.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom je Lazar Aleksić i najbolji sportski radni je Mirko Petrović, predsjednik Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Žeravice.

Društvo