Menu

Get Socialize

Klubovi iz nižih liga dobili lopte

04.08.2020 863 61 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, donirao je, ispred Gradske uprave, lopte klubovima koji se takmiče u nižim fudbalskim rangovima: Područnoj i Gradskoj ligi Gradiška. Po tri lopte dobilo je 19 klubova, njih 12 koji će u narednoj sezoni biti članovi Područne lige i sedam klubova iz Gradske lige Gradiška.

„Htjeli smo na simboličan način uručiti po tri kvalitetne lopte klubovima pošto narednog vikenda počinje takmičenje. Mnogi se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji zbog pandemije virusa korona i  željeli smo na ovaj način pomoći klubovima i ljudima koji ih vode. Potrudili smo se da iznađemo dodatna sredstava za simboličnu pomoć klubovima koja će im sigurno značiti puno“, rekao je gradonačelnik Adžić.

Osim od gradske vlasti, klubovi će veliku pomoć imati i od Fudbalskog saveza Republike Srpske.

„U narednoj sezoni klubovi će platiti polovinu troškova službenih lica i kotizacije, a drugu polovinu Fudbalski savez što će biti veliko olakšanje za klubove“, kaže Novo Milanović, član uprave Torpeda iz Cerovljana.

Značajna je to pomoć posebno kada se zna da na stadionima neće biti publike, bar do 17. avgusta. U Gradskoj ligi Gradiška, koja će zbog manjeg broja klubova startovati kasnije, nadaju se da će publike ipak biti.

„U našoj ligi će se u narednoj sezoni takmičiti sedam klubova i očekujem da prvenstvo počne prvog vikenda u septembru. Nadam se da će do tada mjere biti ublažene i dozvoljeno prisustvo publike na stadionima, jer klubovi žive od toga. Prodajom karata plaćaju se troškovi suđenja i bez publike će mnogi biti u problemu“, kaže Igor Pavić, predsjednik fudbalskog kluba „Bratstvo“ iz Kozinaca.

Područna liga Gradiška godinama važi za jednu od najatraktivnijih sa brojnim lokalnim derbijima. Tako će biti i u narednoj sezoni kada će od 16 klubova čak 12 biti sa područja Gradiške. Dva predstavnika će imati Laktaši i po jednog Srbac i Prnjavor.

Područna liga Gradiška startuje 8. avgusta utakmicom Sloge DIPO i Župe, dok će svi ostali mečevi biti odigrani u nedjelju, 9. avgusta

Novosti