Menu

Get Socialize

Mnogo nepoznanica pred početak školske godine

25.08.2020 941 79 Nema komentara

Description

Gradski štab za vanredne situacije u Gradišci zatražio je po hitnom postapku da se dostave informacije da li su započele aktivnosti na dezinfekciji objekata osnovnih i srednjih škola u Gradišci, za koje su nadležni Ministarstvo prosvjete i kuklture RS i Republički štab civilne zaštite. „Ovog momenta raspolažemo informacijama da nisu stigla ni dezinfekciona sredstva niti se takve mjere provode u obrazovnim ustanovama u Gradišci“, tvrdi gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Dodaje da su Gradska uprava i Štab spremni takve aktivnosti i sami organizovati, kako bi škole mogle početi sa radom.

Vrlo je neizvjesno kako će teći nova školska godina, posebno imajući u vidu predstojeći period kada su uobičajene mnoge virusne infekcije. Iz HES-a apeluju na sve roditelje da prije svega i sami poštuju epidemiološke mjere, ali i da obrate pažnju na simptome koji se inače javljaju kod djece, posebno kod respiratornih i stomačnih infekcija. “Ukoliko primijetite temperaturu, kašalj, grlobolju, glavobolju, gubitak čula mirisa i okusa, stomačni bol, proljev, malaksalost.., potrebno je obavijesiti nadležnog ljekara“, upućuje dr Tepavac i dodaje da je simptomatologija kod prehlade, gripe, virusa korona vrlo šarolika i teško ju je izdiferencirati.

Za sutra je najavljen sastanak direktora osnovnih i srednjih škola u Gradišci sa rukovodiocima zdravstvenih ustanovama, na kojem bi trebalo da bude utvrđen protokol o postupanju u slučaju pojave virusa korona u školama.

Novosti