Menu

Get Socialize

“Moja slikovnica za tvoju radost- ja sam tvoj Djeda Mraz”

06.12.2019 559 11 Nema komentara

Description

Narodna biblioteka Gradiška organizovala je akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu koja se liječe na Dječijem odjeljenju Bolnice Gradiška i Dječijem dispanzeru Doma zdravlja pod nazivom “Moja slikovnica za tvoju radost- ja sam tvoj Djeda Mraz”. Akcija je počela drugog decembra i trajaće do kraja januara 2020. godine.

“Ovdje imamo kutiju I svi koji žele mogu slikovnicu da ostave u nju. Mi ćemo to kasnije odnijeti tamo gdje smo i namjenili. Plakati su u osnovnim školama i vrtićima. Sa OŠ “Vasa Čubrilović” smo dogovorili da sve slikovnice I knjige donose u školsku biblioteku kako bi im olakšali. To isto mogu učiniti I ostale škole i vrtići” rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

U gradiškoj Biblioteci kažu da su odlučili da akciju organizuju u ovom prazničnom periodu, te  građani ovim putem mogu da pokažu humanost I da na taj način najmlađima boravak u bolnici učine zabavnijim. Ističu da su sličnu akciju organizovali  prije nekoliko godina.

Slikovnicu ili knjigu za djecu u prostorije Narodne biblioteke građani mogu donijeti svakim radnim danom od 8 do 16 časova. Iz ove ustanove su najavili da će i ovog puta učestvovati u obilježavanju programa Zimskog grada te da će organizovati tri manifestacije.

Uncategorized