Menu

Get Socialize

„Motorički park“ u Gradišci

17.08.2020 908 9 Nema komentara

Description

Zahvaljujući Udruženju rodijtelja djece sa autizmom „Duga“ i  Omladinskom centru „Petar Kočić“ Gradiška će dobiti „Motorički park“. Izgradnja parka koji se nalazi u praku kod autobuske stanice je u toku, te je do sada postavljen jedan dio sprava.

„Tu su vertikalne mreže, tobogani, sprave za vježbe. Planirano je postavljanje horizontalne mreže koja će biti sastavni dio parka, didaktičko igralište će biti postavljeno, trim staza i lavirint od lavande. Ovo će biti prilagođeno za djecu sa poteškoćama u razvoju kao i za ostalu djecu koja budu željela da se ovdje igraju“ rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja rodijtelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

U Udruženju kažu da je ovo jedini motorički park u Republici Srpkoj, te da su u želji da djeca imaju što više fizičkih akitvosti počeli saradnju sa Školom sporta “Lider”. Već su počeli sa treninzima, a cilj je da se djeci sa poteškoćama u razvoju približe određene sportske aktivnosti.

„Imamo prvi inkluzivni atletski miting koji će se održati na stadionu FK „Borac“ u Banja Luci. Mi smo trenutno u pripremama i naši članovi će učestvovati“ rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja rodijtelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Vrijednost projekta „Motorički park“ je oko 40.000KM. Realizaciju projekta su u podržali Grad Gradiška, Kabinet Predsjednika Republike Srpske,  Ministrastvo porodice omladine i sporta, te brojna preduzeća sa područja grada.

Uncategorized