Menu

Get Socialize

Muzej u Gradišci otvoren za posjetioce

15.05.2020 557 11 Nema komentara

Description

Uz poštovanje svih mjera koje nalaže Republički štab za vanredne situacije na području Republike Srpske, Zavičajni muzej Gradiška otvorio je vrata za svoje posjetioce. Direktor Bojan Vujinović kaže da od ponedjeljka zainteresovani uz obaveznu upotrebu maski I rukavica, mogu pogledati izložbu Nataše Gojković koja je prošle godine proglašena za najboljeg studenta na odsjeku za slikarstvo.

Ove godine Muzej obilježava pedest godina postojanja. Povodom toga u procesu je štampanje monografije “Pedest godina muzejske djelatnosti u Gradišci” te je u septembru planirana promocija I izložba.

“Ukoliko se sve vrati u normalne tokove, nastavićemo sa muzejskim radionicama i sa gradskim I područnim školama.U procesu smo pripreme da promovišemo bukvar Lijevča I Potkozarja. Zatim ćemo vjerovatno u septembru otvoriti trg Čubrilovića, jer zbog čitave situacije statua nije završena. Njegovo preosveštenstvo vladika Jefrem je završio idejno riješenje za manastir u Gornjim Kijevcima. Do oktobra se očkuje kompletna projektna dokumentacija, da bi uz realizaciju puta mogli očekivati osvećenje temelja” rekao je Vujinović.

Zasada je radno vrijeme Zavičajnog muzeja od 8 do 14 časova. Nadaju se da će se uskoro to biti kao prije od 8 do 15:30 časova. Planirali su izmjenu radnog vremena od 8 do 20 časova o čemu će odlučivati u narednom periodu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!