Menu

Get Socialize

Nagrađeni najbolji učesnici konkursa „Gradiško proljeće“

19.06.2020 482 14 Nema komentara

Description

Manifestacijom „Aplauz molim“ završen je literarni konmkurs „Gradiško proljeće“ za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Gradiška, a u organizaciji Kulturnog centra.Na ovoj manifestaciji nagrađeno je više učesnika ovog konkursa koji je potvrdio sklonost ka lijepoj pisanoj riječi velikog broja mladih u ovoj sredini.

Radove u stihu i prozi učenici ove godine zbog novonastale situacije mogli su poslati isključivo elektronski putem. Tokom festivala koji je započeo na prvi dan proljeća aktivna je bila i škola kreativnog pisanja koju je vodio profesor dr Duško Pevulja. On je presjedavao i stručnim žirijem koji je ocjenjivao pristigle radove. Kaže da je vladalo veliko interesovanje za ovaj konkurs, te da je bilo mnogo zanimljivih radova.

Svoj doprinos i podršku ovom festivalu i konkursu dala je JU „Specijalna biblioteka za slijepa i slabovidna lica“ Banja Luka.

„MI smo organiovali spikere RTRS te smo pripremili audio izdanje ovog zbornika“ rekao je Želimir Radinović, direktor Specijalne biblioteka za slijepa i slabovidna lica Banja Luka.

Što se tiče škole kreativnog pisanja urađeno je 10 radionica elektronskim putem.

Organizatori literarnog konkursa kažu da su s obzriom na okolnosti i više nego zadovoljni ovogodišnjim učesnicima i brojnim radovima koji su pristigli.

Na konkurs je pristiglo 128 radova od kojih su selektovani i pažljivo  odabrani radovi objavljeni u trećem izdanju zbornika “Prvi koraci”.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!