Menu

Get Socialize

Udruženje „Most“ obilježilo Međunarodni dan volontera

07.12.2019 708 15 Nema komentara

Description

Dodjelom nagrada najboljim volonterima u Gradišci Udruženje „Most“ obilježilo je Međunarodni dan volontera. Glavnu nagradu dobila je Elma Ćeman kao ambasador volonterizma u 2019. godini. Ona je pobijedila na konkursu koji je raspisan sa ciljem da promoviše volonterizam.

„Ja sam poslala dva rada, esej i pano. Srećna sam što sam osvojila nagradu. Željela sam da na ovaj način drugima objasnim zašto volontiram i šta to predstavlja za mene“ rekla je Elma Ćeman, ambasador volonterizma.

Elma Ćeman je ove godine počela da volontera, te je učestvovala u nekoliko volonterskih akcija.U 2019. godini Udruženje “Most” je ostvarilo 2100 volonterskih sati kroz 18 volonterskih programa.

„Često taj broj ne znači da je godina bila bolja ili lošija. Ove godine bi istakla naš Mural kamp koji smo organizovali“ rekla je Dajana Karan, direktor Udruženja „Most“ Gradiška.

Rad lokalnog volonterskg servisa podržavaju mnoge institucije i ustanove uključujući Gradsku upravu Gradiška.

„Mi pratimo rad ovog servisa  i zaista predstavljaju Gradišku u pozitivnom svjetlu“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Uduruženje „Most“ postoji od 2009. godine i u bazi ima oko 500 volontera.

Udruženje „Most“ sada je sekretarijat volonterskog servisa Republike Srpske, a to je krovna organizacija za volontiranje. U saradnji sa ministarstvom porodice, omladine i sporta u Banja Luci  5. decembra organizovali su proslavu Međunarodnog dana volontera na kojoj su nagrađene organizacije koje su se najviše istakle u toku ove godine kao i četriri najbolja volontera.

Uncategorized