Menu

Get Socialize

Najmlađi Gradiščani uživali u predstavi “Kuda idu stare godine”

24.12.2019 1061 93 Nema komentara

Description

Gradsko pozorište Gradiška najmlađim sugrađanima za praznike je poklonilo predstavu „Kuda idu stare godine“, koja je premijerno odigrana u Kulturnom centru Gradiška. Predstavu je režirala Lilijana Ivanović, likove su tumačili Draško Vidović, Admir Mešić, Jelena Kesić i Mirela Predojević. Glumci su saglasni da su djeca najiskrenija, ali i najzahtjevnija publika.

„Djeca su mnogo iskrenija, kod njih nema laganja. Može samo istina proći i sve vide. Odmah bojkotuju ako im se ne sviđa i, isto tako, odmah aplaudiraju ako im se sviđa“, rekla je Mirela Predojević, glumica.

„Rijetko sam igrao pred djecom. To je jedina publika kojoj ne možete lagati, oni sve znaju i sve osjete. Zbog toga mi je posebna trema igrati pred djecom. Predstavu ćemo igrati još 27. decembra, u dva termina, prilikom dodijele paketića“, naveo je Draško Vidović, glumac i direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Vidović je dodao da je ova predstava nastajala paralelno sa predstavom „Veseli kvartet“, koja je nedavno imala svoju premijeru pred gradiškom publikom. Takođe, istakao je da je godina na izmaku bila izuzetno plodonosna za Gradsko pozorište: „Imali smo tri premijere, puno smo radili. 20. februara smo postali javna ustanova, što je donijelo određen teret i ozbiljnost.“

Iz Gradskog pozorišta Gradiška poručuju da za iduću godiu spremaju mnogo novih projekata, a jedan od njih je festival pozorišta.

Kultura