Menu

Get Socialize

Nakon duže pauze, Muzička škola “Branko Smiljanić” priredila polugodišnji koncert

16.12.2020 370 17 Nema komentara

Description

Učenici ove muzičke škole u Gradišci prezentovali su postignuća od početka školske godine. Predstavilo se tridesetak učenika sa ozbiljnim djelima klasične muzike.

Zbog epidemiološke situacije, Osnovna muzička škola, u proteklih godinu dana, nije organizovala javne nastupe. Svojevrsna priprema za polugodišnji koncert bili su interni časovi, gdje su svi učenici  imali priliku da pokažu rezultate polugodišnjeg rada i osjete dio koncertne atmosfere. „Kroz ove nastupe, učenici se polako vraćaju u formu i već u drugom polugodištu nadamo se učešću u planiranim takmičenjima“, ističe Ivan Ristić, direktor OMŠ “Branko Smiljanić”

Koncerata i takmičenja uželjeli su se i sami učenici. Kristina Brkić je učenica V razreda ove muzičke škole, svira violinu u klasi profesora Ivana Otaševića. “Željni smo aplauza, koncerata i dokazivanja”, kaže talentovana učenica, nadajući se da je ovo jedan u nizu koncerata koji predstoje.

“Koncerti su vrlo važan segment i najbolje oslikavaju rad škole i učenika, te predstavljaju novo iskustvo na sceni”. Osim toga, kaže direktor Ristić, na njima talentovani učenici dolaze do izražaja.

Na koncertu se, zbog važećih epidemioloških mjera, nisu predstavili hor i orkestar ove škole. Direktor Ivan Ristić vrlo je zadovoljan onim što su učenici pokazali na ovom javnom nastupu, imajući u vidu njihovo odsustvo sa scene u proteklih godinu dana.

Uncategorized