Menu

Get Socialize

Nastava u Gradišci i iduće sedmice u prostorijama škola

05.11.2020 1566 91 Nema komentara

Description

Prema posljednjim informacijama iz gradiškog Doma zdravlja, na području ove lokalne zajednice virusom korona zaražena su 382 lica, 519 građana je u izolaciji, na bolničkom liječenju su 83 lica. Sa današnjim danom u Gradišci je preminulo 27 lica pozitivnih na virus korona.

Među licima pozitivnim na virus korona je 16 učenika I 21 prosvjetni radnik, 30 zaposlenih u gradiškim obrazovnim ustanovama je u izolaciji, te 137 učenika.

“Opredjeljenje rukovodilaca osnovnih i srednjih škola u Gradišci je da se nastavni proces I iduće sedmice nastavi odvijati u školskim ustanovama”, naglasio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Zajedno sa Vesnom Gluvić Čelić, direktorom Doma zdravlja održao je konferenciju za novinare, iznoseći podatke o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i informacije o mjerama koje su preduzete na nivou zdravstvenih ustanova u Gradišci.

Čelićeva i Adžić posebno su naglasili važnost odgovornog ponašanja svakog pojedinca koji je dužan pridržavati se propisanih epidemioloških mjera: nošenja zaštitne maske, održavanja fizičkog rastojanja, izbjegavanja okupljanja i održavanja lične higijene.

Novosti