Menu

Get Socialize

Objavljen konkurs „Istina o Srbima”

12.08.2020 1030 9 Nema komentara

Description

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gradiška raspisalo je 25. literarni konkurs „Istina o Srbima“.

Predsjednik Društva profesorica Radana Stanišljević kaže da je konkurs objavljen prvog avgusta u listu „Glas srpske“.

„Radovi u stihu ili prozi potpisani šifrom u tri prmjerka mogu se slati na adresu Narodna biblioteka Gradiška u zagradi za konkurs „Istina o Srbima“ ili na adresu Ulica Mitropolita Georgija Nikolajeviča 22, 78 400 Gradiška.Dodjeljuju se tri nagrade za stih i tri za prozu te je riječ o novčanim nagradama” kaže Radana Stanišljević.

Predstavljanje svečano rezultata biće zajedno sa predstvljanjem Gradiškog zbornika, te će na vrijeme biti javljeno zavisno od situacije sa korona virusom.

“Ovo je veliki datum za konkurs, jer je nastao u specifičnim okolnostima. Veliko je po tome što je svake godine izašao jedan zbornik radova i uspjeti da živi jedna priča 25 godina je dokaz sa kolikim trudom su ljudi iz Prosvjete prilazili ovoj tematici sa kakvim naporom  je to rađeno.Na konkursu su neki ljudu dobili potvrdu svog talenta, a neki su otkrili da su daroviti. Samtram da je jako važno iz više razloga trajanje konkursa. Ove godine konkurs smo poslali I za Ameriku, Australiju da na liturgijama sveštenici kažu ljudima da pošalju radove” rekla je Radana Stanišljević, predsjednik SP i KD “Prosvjeta” Gradiška.

Ove godine kviz „Istina o Srbima“ je odgođen za novembar zbog pandemije.

Konkurs „Istina o Srbima“ je otvoren do prvog septembra ove godine.

Uncategorized