Menu

Get Socialize

Odbojkašice Kozare pobjednice turnira „Gradiška jesen 2017“

20.09.2017 977 95 Nema komentara

Description

Ženski odbojkaški klub Kozara trijumfovao je na turniru „Gradiška jesen 2017“ koji je u nedjelju održan u sali Osnovne škole „Mladen Stojanović“ u Vrbaškoj.

Kozara je u finalu bila bolja od Daruvara, treće mjesto pripalo je ekipi BL Volley iz Banjaluke, koja je u borbi za bronzu bila bolja od Laktaša. Daruvar, član Druge hrvatske lige i BL Volley, prvoligaš Republike Srpske, prvi put su nastupili na gradiškom turniru.

„Došli smo sa drugim timom, jer želim da dam priliku igračicama koje manje igraju u prvenstvu da i one osjete igru. Inače, naša muška ekipa je više puta bila u Gradišci dok su djevojke ovdje prvi put“, rekao je Dario Šokac, trener ekipe iz Daruvara.

Njegov kolega na klupi banjalučke ekipe, Siniša Džakula, ističe kako je BL volley mnogo puta igrao sa Kozarom, ali nikad na turniru.

„Prvi put smo bili na turniru i zahvaljujem organizatoru što nam je uputio poziv. Imamo odličnu saradnju sa Kozarom još iz vremena kada smo bili u istom rangu takmičenja“, rekao je Džakula.

„Gledamo da svake godine dovedemo nekog novog učesnika To je ujedno i priprema za iduću sezonu, da se ekipu uigraju, da vide u kakvom su stanju timovi i jedan lijep povod za druženje i razvoj međusobne saradnje“, rekao je Gordan Šurlan predsjednik Kozare.

Dobra igra na turniru raduje pred početak prvenstva u Drugoj ligi Republike Srpske. Predsjednik Šurlan bio je jasan kad je govorio o ambicijama kluba u predstojećem šampionatu.

„Kozara ima ambiciju da se nađe u vrhu drugoligaške tabele i, ako se ostvare finansijski preduslovi, da uđe u Prvu ligu Republike Srpske“, rekao je on.

Za najboljeg igrača turnira proglašena je Dunja Blagojević, kapiten domaće ekipe. Turnir „Gradiška jesen“, ŽOK „Kozara“ organizuje posljednjih četrnaest godina povodom Krsne slave opštine Gradiška.

Novosti