Menu

Get Socialize

Održano gradsko takmičenje osnovaca „Misli mine“

29.11.2019 856 14 Nema komentara

Description

Osnovna škola „Kozarska djeca“ iz Kruškika pobjednik je gradskog takmičenja iz oblasti „Misli mine“, koje je organizovao gradiški Crveni krst. Osim pobjedničke škole na takmičenju su učestvovali I učenici osnovnih škola „Vuk Stefanović Karadžić“ Turjak, „Sveti Sava“ Dubrave, “Mladen Stojanović” Gornji Podgradci i ekipa iz škole „Petar Kočić“ Nova Topola.

“Osnovni cilj ovog takmičenja je upoznavanje djece ovog uzrasta sa opasnostima koje prijete od mina, jer je ovdje za vrijeme rata bilo ih dosta. Bitno je da znaju prepoznati područje gdje postoji takva opasnost, te kako da djeluju u slučaju da dođu u susret sa minsko-eksplozivnim sredstivama” kaže Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Podršku takmičenju kao i svake godine pružili su predstavnici gradiške Civilne zaštite.Oni su bili i članovi žirija. Kažu da je takmičenje značajno jer I poslije 25 godina postoje područja koja su sumnjiva i opasna zbog mina.

“U fazi smo zahtjeva da Republička uprava izađe na teren uz Savski nasip da vrše deminiranje područja u Bok Jankovcu. Veliki dio obale rijeke Save se tretira  sumnjivim od mina I postoji opasnost” rekao je  Slobodan Knežević, seš Odsjeka civilne zaštite Gradiška.

Osim takmičenja, Republički Crveni krst je raspisao i nagradni konkurs za izradu likovnih i literarnih radova na temu mina.

Prvoplasirana ekipa sa ovog takmičenja „Misli mine“ učestvovaće na regionalnom takmičenju, koje će se održati 6. decembra ove godine u Kotor Varošu.

Uncategorized