Menu

Get Socialize

Otvorena „Kuća Lijevča i Potkozarja“

09.11.2020 3401 106 Nema komentara

Description

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović  je, prilikom posjete Gradišci, zajedno sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem svečano otvorila  „Kuću Lijevča i Potkozarja“. Ona je  istakla da je ovo dokazani način promocije naših proizvoda i objedinjavanja onog što rade naši poljoprivrednici i privrednici sa onim što rade turistički radnici.

„ Predstavnici lokalnih i republičkih organa vlasti moraju biti na usluzi poljoprivrednim proizvođačima kada je u pitanju brendiranje i sertifikovanje njihovih proizvoda“ rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da je ova kuća je reprezent domaće proizvodnje i proizvođača koji su uz ppmoć grada sertifikovali i brendirali svoje proizvode i danas ih izložili.

„Gradska uprave želi da zadrži poljoprivredne proizvođače na svojim imanjima, kako bi sačuvali prostor grada Gradiške ali i Republike Srpske.

Trenutno u “Kući Lijevča i Potkozarja” svoje proizvode izložilo je 12 poljoprivrednih proizvođača sa područja Gradiške te je ostavljen prostor i za  druge proizvođače“ dodao je Adžić.

„Kuća Lijevča i Potkozarja“ koja se nalazi u centru grada nastala je zalaganjem Turističke organizacije i Zavičajnog muzeja Gradiška uz podršku Gradske uprave. Jedan od glavnih ciljeva jeste predstavljanje domaćih prozvoda,a osim širokog asortimana prehrambeni proizvoda na policama se mogu pronaći i suveniri sa obilježjima ovog kraja.

Novosti