Menu

Get Socialize

Plodovi ekološke proizvodnje na Eko štandu

01.08.2020 606 30 Nema komentara

Description

Zahvaljujući inicijativi Gradiške tržnice, te podršci gradske Turstičke organizacije i Gradske uprave, u sveukupnoj ponudi Pijace prehrambene robe, sugrađanima će na Eko štandu biti dostupni  i proizvodi članovi Udruženja proizvođača ekološke i organske hrane „Eko bašta“.

„U ponudi je sezonsko voće, povrće, jagodičasto voće i drugi domaći proizvodi. Cijena je viša u odnosu na konvencionalnu proizvodnju, jer je, izmežu ostalog, veći udio fizičkog rada“, pojašnjava Danko Cumbo, predsjednik Udruženja, dodajući da se ekološka poljoprivreda tretira preparatima koji su bezbjedni za zdravlje ljudi i okolinu.

„Cilj je da našim sugrađanima obezbijedimo dostupnost ekološki proizvedene hrane i da ih podstaknemo da kupuju domaće“, kažu predstavnici Tursitičke organizacije.

U Udruženju“ Eko bašta“ ističu da potražnja za njihovim proizvodima oscilira u odnosu na samu robu i doba godine. Tako se, kažu, u sezoni, manje traže paradajz i paprika, jagoda je izuzetno tražena. „Polako se budi svijest onih građana koji nemaju vlastitu proizvodnju o značaju konzumiranja zdrave hrane“, dodaje Cumbo.

Eko štand će kupcima biti na raspolaganju subotom u prijepodnevnim časovima. „Naša zamisao je da ovo bude mjesto gdje ćemo kupcima isporučivati unaprijed naručene proizvode, ali i za ostale sugrađane prilika za kupovinu“, kažu u Udruženju Eko bašta i dodaju da će, ukoliko potražnja za ovim proizvodima bude veća, nastojati obezbijediti svakodnevnu ponudu svojih proizvoda na Zelenoj pijaci.

Novosti