Menu

Get Socialize

Počelo drugo polugodište

21.01.2021 955 78 Nema komentara

Description

Nastava u drugom polugodištu počela je danas u svim srednjim i osnovnim školama na području Gradiške. Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Gradišci i direktor OŠ “Danilo Borković” Nada Gustovarac kaže da su obezbijeđeni svi higijensko-epidemološki uslovi i da je cjelokupan nastavni proces organizovan prema planu rada za vrijeme pandemije virusa korona.

“Izvršena je dezinfekcija svih objekata, te je tu nošenje maski, držanje distance i obavezna dezinfekcija prilikom ulaska u školu” rekla je Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška.

I u gradiškoj Gimnaziji kažu da su sve pripreme obavljene prije početka nastave, te da su uslovi rada isti kao i u prvom polugodištu.

“Preporučene mjere se potpuno sprovode i mi ih se pridržavamo. Od resornog ministarstva i UNICEF-a dobićemo maske za učenike i profesore na čemu smo im zahvalni” rekla je Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

Direktori ovih obrazovnih ustanova ističu da u prvom polugodištu nije registrovan veći broj zaraženih učenika i nastavnog kadra.Kažu da nije bilo slučajeva zaraženih unutar školskog objekta već da su učenici i nastavnici zaraženi u porodičnom konkatku.

Skraćeni časovi sigurni nisu dovoljni za kavlitetan rad, ali svakako je dobro što učenici nastavu prate u školskim klupama.

U školama su apelovali na sve učenike da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera.

Uncategorized