Menu

Get Socialize

Počelo ljeto

21.06.2018 1741 28 Nema komentara

Description

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas u 12:07 časova kalendarski je počelo ljeto. U isto vrijeme,na južnoj Zemljinoj polulopti počela je zima.Ljeto počinje u onom trenutku kada je pravac sjevernog dijela Zemljine ose najbliži Suncu.Na dan početka ljeta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Prvog dana ljeta preovladavalo je sunčano i toplo vrijeme uz rijeđu pojavu pljuskova. Naredne dane obilježiće promjena vremena.Meteorolozi najavljuju jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, te osjetan pad temperature. Maksimalne dnevne će biti nešto ispod prosjeka.

“U petak kiša, oblačno vrijeme i pad temperature za oko deset stepeni. Narednih dana maksimalna dnevna će se kretati oko 24 stepena. Bez padavina će biti do utorka, kada se ponovo očekuje kiša i oblačno vrijeme koje će se zadržati do petka” kaže Rajko Popović, meteorolog.

Kada su u pitanju dugoročne prognoze, po predviđanjima očekuje se da će jul i avgust imati nešto manje padavina od dugogodišnjeg prosjeka i da će srednja mjesečna temperatura biti iznad prosjeka.

Ljeto koje je počelo danas u 12:07 časova trajaće do 23. septembra kada počinje jesen.

 

Društvo