Menu

Get Socialize

Počinju radovi na izgradnji vodovoda u Orahovoj i Gašnici

07.08.2020 629 18 Nema komentara

Description

Građevinski radovi na izgradnji vodovodne mreže u naseljima Orahova i Gašnica počeće sljedeće sedmice.To je potvrđeno potpisivanje ugovora između gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, izvođača i podizvođača radova predstavnika firmi „Elkot“ Brno iz Republike Češke i preduzeća „Građ – promet“ iz Doboja.

Radovi se izvode u okviru projekta zvanične inostrane razvojne saradnje Republike Češke i BiH – „Podrška u snabdjevanju vodom za piće.Proširenje vodovoda u naseljima Orahova i Gašnica“.

„ Ovim projektom će bitii obuhvaćena izgradnja vodovodne mreže za 750 domaćinstava u Orahovoj i 170 u Gašnici. Vlada Republike Češke je donirala ukupan iznos od 1.530.000 KM za izgradnju vodovodne mreže” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ovom prilikom je rečeno da se trenutno vrše pripreme te bi radovi na izgradnji vodovodne mreže u naseljima Orahova I Gašnica trebali početi već naredne sedmice.

“Kroz ovaj projekta kod mladih ljudi razvijaće se svijest o značaju u upotrebi pitke vode, te će u promociji biti ulkjlučeno oko 80 đaka osnovnih škola, kao i 40 volontera koji će raditi video priloge I slikovnice za djecu o pravilnoj upotrebi pitke vode”, rekoa je nakon potpisivanje ugovora u Gradišci gradonačelnik Zoran Adžić.

Uncategorized