Menu

Get Socialize

Policajci iz Gradiške i Srpca darovali krv

04.08.2020 789 15 Nema komentara

Description

Zbog potreba Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Policijska uprava Gradiška organizovala je dvodnevnu akciju dobrovoljno darivanja krvi. Osim iz Gradiška u akciji učestvuju i pripadnici Policijske stanice Srbac.

„Učestvuje 33 pripadnika PU Gradiška koji će svojim darivanjem krvi obezbijediti potrebne zalihe. Na ovaj način mi pokazujemo visok stepen profesionalizma i spremnost za pomoć građanima. Ovo je naša druga akcija u ovoj godini“ rekao je Milan Makitan, komandir Jedinice žandarmerije PU Gradiška.

U Službi za transfuziju krvi Gradiška ističu da je trenutna situacija što se tiče zaliha dobra, te da je ovo akcija koja je veoma značajna posebno za ovaj mjesec.

„Trenutno najviše ima A pozitivne, imali smo dosta teškog pacijenta koji nam je uzeo devet A negativnih“ rekla je prim. dr Marija Cvjetković, načelnik Službe za transfuziju krvi Gradiška.

Svaku akciju pa i ovu redovno prati Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška.

„Moram da kažem da je Policijska uprva najaktivnija te broji oko 100 davalaca. Vrlo su redovni“ kaže Dragana Stević predstavnik GO Crvenog krsta Gradiška.

Gradiški Crveni krst u ovoj godini je organizovao akciju dobrovoljnog darivanja sa radnicima komunalnih preduzeća Gradiška. Oni su ovim putem pozvali sve one koji mogu i žele da daruju krv , jer bez obzira na cijelu situaciju sa virusom korona zalihe krvi je potrebno obnavljati.

Uncategorized