Menu

Get Socialize

Policijska uprava Gradiška obilježila Dan policije

04.04.2021 1391 36 Nema komentara

Description

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca ispred spomen ploče, Policijska uprava Gradiška odala je počast poginulim i preminulim pripadnicima MUP-a RS, povodom obilhežavanja 4. aprila – Dana policije.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić istakao je da je zbog postojećih epidemioloških mjera Policijska uprava Gradiška skromno obilježila Dan policije i 29 godina od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Ovo je prilika da se, prije svega, sjetimo kolega koji su dali svoje živote za slobodu u kojoj danas živimo“, naglasio je Škorić i podsjetio da je u proteklom Odbrambeno – otadžbinskom ratu poginulo 19 policajaca iz Gradiške, a da je tokom obavljanja dužnosti preminulo 9 pripadnika ove Uprave.

Načelnik Škorić je dodao da su u godini koja je iza nas, kao i u prva tri mjeseca 2021. godine, ostvareni dobri rezultati kada je u pitanju stanje bezbjednosti na području ove uprave.

„Policijska uprava Gradiška kontinuirano sprovodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na sprečavanje širenja virusa korona među stanovništvom“, podsjetio je Škorić, te ovom prilikom apelovao na građane da maksimalno poštuju sve mjere.

Dan policije, takođe skromno, obilježen je i u Policijskoj stanici Srbac.

Uncategorized