Menu

Get Socialize

Potopljene kuće u Vrbaškoj, Bistrici i Gašnici

20.03.2018 7038 446 Nema komentara

Description

Nekoliko domaćinstava je pod vodom u nebranjenoj području u selu Vrbaška, kod Gradiške. Kuću Bogde Lajića Sava je potopila u toku prethodne noći. Sa suprugom se privremeno preselio kod komšija.

„Voda mi je ušla u kuću i štalu. Stoku sam prebacio kod komšija. Juče sam sve stvari u kući podigao na skele. Voda raste pa ću morati još dizati. Ko zna kad ću ponovo moći boraviti u kući“, priča Bogdo Lajić.

Slično je i kod Bogdinog komšije Milana Lajića.

„Treći dan mi je voda u kući. Šteta je velika. Ima još kuća pod vodom u ovom kraju“, ističe Milan Lajić.

Osim u Vrbaškoj, pod vodom su i nebranjena područja u Bistrici i Gašnici. Prema nezvaničnim informacijama u ova tri sela potopljeno je ukupno 15-ak domaćinstava.

Voda je stigla do praga kuće Milana Vilića iz Bistrice.

„Sad je krizna situacija. Voda se sve više bliži, prešla je i cestu. Još 15 cm pa će ući u kuću. Samo da izdržimo ovu noć. Mi smo stalno u pripravnosti“, kaže Vilić.

Zbog izlijevanja rijeke Save na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica saobraćaj je u potpunosti obustavljen za putnička vozila. Za sada još uvijek saobraćaju teretna vozila i autobusi, ali dosta usporeno.

Pripadnici Civilne zaštite Gradiška obilaze stanovništvo u potopljenim područjima. Poručuju da kontantno prate razvoj situacije i rast vodostaja rijeke Save.

Društvo