Menu

Get Socialize

Potpisana “Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost”

12.10.2020 877 28 Nema komentara

Description

Predstavnici UNDP-a u BiH i grada Gradiška poptisali su Deklaraciju u okviru “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost”. Ovom inicijatovm kojom se planira sadnja 625 sadnica na području Gradiške nastoji se odgovoriti na problem zagađenja vazduha, tla i vode.

“Ove sadnice su značajne za naše škole, mjesne zajednice, UNDP će doniratu 125 sadnica, ag rad Gradiške će donirati još 500 sadnica”rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ova inicijativa ima za cilj sadnju 10 000 sadnica na području 15 jedinica lokalne samouprave u 2020. godini.

“Ovu inicijativu smo pokrenuli i pozvali sve jedinice lokalne samouprave da se uključe. Fokus je pošumljavanje odnosno sadnja raznih vrsta sadnica, čime se doprinosi smanjenju negativnih uticaja klimatskih promjena” kaže Goran Vukmir, šef kancelarije UNDP Banja Luka.

Gradonačelnik Adžić se zahvalio UNDP-u u BiH na saradnji u prethodne četiri godine, jer su podržane mnoge projektne aktivnosti Gradske uprave.

Saradnje UNDP u BiH i Gradske uprave Gradiška biće nastavljena i u narednom periodu, jer se već nakon potpisivanja inicijative razgovaralo o novim projektima.

Uncategorized