Menu

Get Socialize
image

Povećan broj krivičnih djela, visok procenat rasvijetljenosti

26.01.2022 930 133 Nema komentara

Description

U protekloj godini na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 420 krivičnih djela, što je za 9.4% više u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupno je rasvijetljeno 401 krivično djelo ili 95.2%. Ovo je, tokom konferencije za novinare, na kojoj su prezentovani rezultati rada za 2021. godinu, saopštio Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

Od ukupnog broja krivičnih djela, Škorić je precizirao da je 348 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 40 krivičnih djela je iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 15 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i 17 krivičnih djela je protiv bezbjednosti saobraćaja.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirana su 344 narušavanja javnog reda i mira, manje u odnosu na isti period prethodne godine. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira sa pet i više lica.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj saobraćajnih nezgoda za oko 38 %, ali je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. „Sedam  lica je smrtno stradalo“, istakao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

Policijski službenici uspješno su obezbijedili 99 javnih okupljanja i 481 sportsku priredbu.

„Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, stanje javnog reda i mira je stabilno, te je i smanjen broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće“, zaključio je Škorić.

U toku 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 825 migranta.

Novosti