Menu

Get Socialize

Povećana potrošnja vode u Gradišci

03.08.2020 645 15 Nema komentara

Description

Visoke temperature vazduha koje su prisutne posljednjih petnaestak dana povećale su potrošnju vode u Gradišci za više od 30 posto. Jedan od razloga je što građani zalijevaju svoje poljoprivredne površine kažu u KP „Vodovod“ Gradiška. Ističu da pumpe rade većim kapacitetom nego što je to uobičajeno.

„Vidimo da su bazeni puni ispred kuća i to nije ni tako loše, jer se ta vode i treba za to koristiti. Međutim čistu i pitku vodu ne trebaju koristiti za zalijevanje travnjaka, asfalta i drugih poljoprivednih površina. U potkozarskim selima neracionalno se koristi voda, to su cjevovodi koje smo mi naslijedili koji su rađeni mimo tehničkih propisa“ rekao je Sandro Zeničanin, direktor KP „Vodovod“ Gradiška.

Zeničana je rekao da je takođe je prisutna i krađa vode čime se narušava kompletan sistem te određeni građani u visokim zonama ostaju bez potrebnog pritiska vode koji je potreban da bi mogli normalno funkcionisati. Ovim putem su iz gradiškog Vodovoda apelovali na građane da vode računa o potrošnji vode.Što se tiče naplativosti iz ovog preduzeća kažu da je na zadovoljavajućem nivou.

Osim što vode računa o redovnoj isporuci vode u ovom preduzeću se realizuju i razni projekti.Za nekoliko dana počeće izgradnja vodovodne mreže za naselja Orahova I Gašnica.Vrijednost ove investicije koja se finansira donatorskim sredstvima iz Češke je 1,7 miliona KM.

Cijena vode nije se mijenjala od decembra 2018. godine te ona po jednom kubiku iznosi 1,25 KM bez PDV-a.

Uncategorized