Menu

Get Socialize

Pozitivan primjer petočlana porodica Videk

05.08.2020 811 13 Nema komentara

Description

Da se može živjeti i raditi u svojoj zemlji, primjerom dokazuje i mladi Mirko Videk iz Krajčinovaca kod Gradiške. Nakon što je godinu dana radio u Sloveniji, ovaj dvadesetdvogodišnjak odlučio je pokrenuti vlastiti posao u rodnom mjestu.

Osim što radi kod kuće, Mirko je zaposlen I u jednoj gradiškoj firmu, te on na sve načine nastoji da svojoj porodici obezbjedi što bolje uslove za život. U tome mu pomaže cijela porodica, posebno otac i brat koji su zaposleni u Mirkovoj firmi.

Porodica Videk prije nepunih mjesec dana postala je bogatija za dva nova člana, 9. jula Mikrova supruga Slobodanka na svijet je donijela dva dječaka.To je pored sina Danijela, koji je star godinu i sedam mjeseci, unijelo dodatnu radost u ovaj topli porodični dom.Slobodanka i Mirko u braku su dvije godine, te  kažu da se kod njih iz dugogodišnjeg prijateljstva rodila ljubav.

Mirko Videk će nastojati da posao kojim se bavi proširi,jer su mu planovi da i dalje živi i radi sa svojom porodicom u svojoj zemlji.

Priča porodice Videk je svakako pozitivan primjer koji bi mnogi trebali slijediti, jer svima na prvom mjestu treba biti porodica koja je, temelj stub i krov svakog društva.

Uncategorized