Menu

Get Socialize

Predstavljen film i zbirka radova sa konkursa „Piši pismo Djedu Mrazu“

23.02.2021 911 76 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška predstavljen je dokumentarno – zabavni film o Djedu Mrazu i zbirka najboljih pisama sa posljednjeg konkursa „Piši pismo Djedu mrazu“. U zbirci se nalazi 19 nagrađenih i probranih radova sa ovogodišnje manifestacije dok film sumira svih pet godina rada na Konkursu.

„Tragom dječijih želja iz pisama u ovih pet godina obišli smo mnogo drugara. Mnogi su pisali kako žele da Deda Mraz obraduje nekog njihovog dugara koji je slabijeg imovnog stanja, koji je narušenog zdravlja ili ima neki drugi problem. U pismima su djeca željela da im donesemo sreću i radost. To je bilo najdominantnije u pismima. Gotovo niko nije tražio ništa za sebe“, rekao je direktor Kulturnog centra Željko Blagojević.

Kulturni centar ovim konkursom, takođe, želi da podstiče dječiju kreativnost i njegovanje kulture pisanja i pismenosti.

„Isprofilisalo se pedesetak naših drugara koji briljantno pišu, i komično i zanimljivo i emotivno i toplo. Jednostavno, prikazuju svu ljepotu koju nudi književno stvaralaštvo“, dodao je Blagojević.

Učesnici Konkursa nagrađeni su Zbirkom radova i filmom, a posebno je bio srećan Deda Mraz Kulturnog centra koji je nagrađen Poveljom za neumoran rad.

Za pet godina trajanja konkursa na adresu Kulturnog centra stiglo je više od hiljadu pisama.

Kultura